Blog Cecilia Angheluta

< Inapoi

Comunicat de presă privind stadiul procedurilor de extrădare referitoare la cetățeanul Mihai Necolaiciuc

         Tipareste        Trimite prin email

La cererea părții române, autoritățile americane au informat că este probabil ca instanța competentă a statului Florida să stabilească data audierii cetățeanului român Mihai Necolaiciuc pentru luna februarie 2010.

Autoritățile americane au motivat fixarea datei audierii pentru începutul anului 2010 prin volumul considerabil al documentelor de extrădare transmise de către autoritățile române în susținerea cererii de extrădare, precum și prin probabilitatea ca apărătorul cetățeanului român Mihai Necolaiciuc să solicite termen pentru luarea la cunoștință a documentației.

Mihai Necolaiciuc a fost arestat în vederea deportării pentru încălcarea legilor emigrării la 17 iunie 2009 și arestat provizoriu în vederea extrădării în data de 23 iunie 2009.

În cazul în care instanța districtuală a Statului Florida va admite cererea de extrădare, Mihai Necolaiciuc are dreptul să exercite căile de atac prevăzute de legea americană.

În principiu Mihai Necolaiciuc ar avea la dispoziție trei căi de atac: una la instanța federală în complet de 8 judecători, una la curtea de apel a statului federal și alta la Curtea Supremă a SUA.

În final, dacă se va dispune extrădarea, ordinul de extrădare va fi semnat de secretarul de stat american.

< Inapoi

NOUTATI LEGISLATIVE

LEGATURI UTILE