Blog Cecilia Angheluta

< Inapoi

DNA - Serviciul Teritorial Cluj a dispus trimiterea in judecata a unui avocat din cadrul Baroului Cluj

         Tipareste        Trimite prin email

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului MISCHIAN MIRCEA DORIN, avocat în cadrul Baroului Cluj, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii noiembrie 2009, inculpatul Mischian Mircea Dorin, în calitate de avocat în cadrul Baroului Cluj și practician în insolvență, fiind în exercitarea atribuțiilor de lichidator judiciar desemnat de Tribunalul Comercial Cluj, a pretins și primit de la un denunțător (administrator al unei firme aflate în procedură de insolvență ) suma de 1.000 de euro pentru a finaliza lichidarea fără executarea silită a bunurilor administratorului.
La data de 10 noiembrie 2009, inculpatul a fost prins în flagrant după ce a luat de la denunțător suma care a reprezentat obiectul mitei.
La aceeași dată, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 11 noiembrie 2009, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea acestuia pe termen de 29 de zile (comunicat nr. 287/VIII/3 din 11 noiembrie 2009, afișat pe site-ul www.pna.ro).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Cluj.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

< Inapoi

NOUTATI LEGISLATIVE

LEGATURI UTILE