Blog Cecilia Angheluta

< Inapoi

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări penale față de un avocat în cadrul Baroului Cluj

         Tipareste        Trimite prin email

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj efectuează cercetări penale față de inculpatul MISCHIAN MIRCEA DORIN, avocat în cadrul Baroului Cluj, practician în insolvență, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.
Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
La data de 5 noiembrie 2009 inculpatul Mischian Mircea Dorin, în exercitarea atribuțiilor de lichidator judiciar, a pretins iar la data de 10 noiembrie 2009 a primit de la un denunțător – administrator la unei societăți comerciale din Turda suma de 1.000 euro pentru a întocmi raportul final în procedura lichidării societății administrate de către denunțător, fără a recurge la executarea silită a bunurilor societății respective și fără a se angaja răspunderea personală a administratorului.
La data de 10 noiembrie 2009, inculpatul a fost prins în flagrant după ce a luat de la denunțător suma care a reprezentat obiectul mitei.
Inculpatului i s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 10 noiembrie 2009, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 11 noiembrie 2009, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea acestuia pe termen de 29 de zile.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

12.11.2009

< Inapoi

NOUTATI LEGISLATIVE

LEGATURI UTILE