Blog Cecilia Angheluta

< Inapoi

Judecătorul Rebegea a primit mită 30.000 de euro pentru a elibera doi arestați

         Tipareste        Trimite prin email

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări penale față de inculpatul REBEGEA DUMITRU, judecător la Tribunalul Prahova, Președintele Secției Penale, în sarcina căruia s-au reținut două infracțiuni de luare de mită și două infracțiuni de favorizare a infractorului.
Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În cursul lunii septembrie 2009, inculpatul Rebegea Dumitru, în calitate de judecător la Tribunalul Prahova, a pretins suma de 25.000 euro și a acceptat promisiunea oferirii sumei de 3.000 euro, pentru a dispune punerea în libertate a unui inculpat arestat preventiv. Din suma pretinsă, în perioada iulie – octombrie 2009, judecătorul a primit suma totală de 21.000 euro, în două tranșe, printr-un intermediar.
De asemenea, în cursul lunii octombrie 2009, Rebegea Dumitru, în calitate de judecător la Tribunalul Prahova, a pretins suma de 20.000 euro, din care a primit, prin intermediar, suma de 9.000 euro, pentru punerea în libertate a altui inculpat arestat preventiv.
Ambele persoane arestate au fost puse în libertatea de judecătorul Rebegea Dumitru.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. Având în vedere că, în conformitate cu prevederile art. 95 alin. 1 din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviințat reținerea și arestarea, la data de 5 noiembrie 2009, procurorii anticorupție au dispus reținerea inculpatului Rebegea Dumitru pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 5 noiembrie 2009, Curtea de Apel București a dispus arestarea acestuia pe termen de 29 de zile.

La soluționarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul M.A.I. – Direcția Generală de Informații și Protecție Internă.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. 

< Inapoi

NOUTATI LEGISLATIVE

LEGATURI UTILE