Blog Cecilia Angheluta

< Inapoi

Neintelegeri la uzinele Opel din Germania

         Tipareste        Trimite prin email

Nervosi, liderii Germaniei si Rusiei și sindicatele au rupt intelegerea în semn de protest privind declaratia General Motors de a reduce costurile si considera aceasta masura " complet inacceptabilă " dupa luni de negocieri privind decizia de a păstra unitatea europeana a Opel.

Liderul sindical Klaus Franz a evocat sute de milioane de euro din concesiile facute privind taierile de costuri convenite salariatii cu condiția insa ca Opel sa fie cumparat de Magna, grupul Canadian sprijinit de Berlin și Moscova

"Comportamentul General Motors față de lucrători este total inacceptabil ", a declarat Ministrul Economiei germane , Rainer Bruederle, reporterilor în dimineața de după știrea șoc , adăugând: "comportamentul General Motors față de Germania este total inacceptabil".

La Moscova, prim-ministrul rus Vladimir Putin lăsat să se înțeleagă ca bătălia pentru producatorul Opel nu este terminata si ca are incredere in opinia Germaniei, nu in deciziile GM, care trebuie sa decida orice masuri suplimentare.

Germania considera Magna și banca rusă partenera Sberbank ca cel mai probabila solutie pentru a păstra cât mai multe locuri de muncă germane. Jumătate din cei 50.000 de lucratori ai Opel, sunt din Germania.
GM Europa va reveni acum la un plan de reorganizare, care prevede taierea costurile fixe de la Opel cu 30 la sută, a declarat un purtator de cuvant.

"Imposibilitatea de a ajunge la restructurarile necesare ar duce la o operațiune ce în ce mai aproape de starea de faliment, un rezultat inutil și nedorit pentru toate părțile implicate", a spus GM Europa.
Purtătoarul de cuvânt a GM a refuzat in a discuta despre pierderile de locuri de muncă potențiale și închideri de fabrici, dar personalul german se teme de cei mai rău.

5-10-2009

Sursa : Reuters

< Inapoi

NOUTATI LEGISLATIVE

LEGATURI UTILE