Blog Cecilia Angheluta

< Inapoi

Autoritățile americane au confiscat nouă bănci falimentare

         Tipareste        Trimite prin email

Numărul total al băncilor care au dat faliment în SUA în 2009 a ajuns la 115, cel mai ridicat nivel anual consemnat din 1992, iar analiștii consideră că procesul va continua.

Printre băncile ale căror active au fost preluate de stat la sfârșitul acestei săptămâni se află și California National Bank din Los Angeles, al cărei faliment a fost al patrulea ca mărime, în acest an.

Cea mai mare instituție financiară care a dat faliment în actuala criză a fost Washington Mutual, care, la data declarării incapacității de plată, în septembrie 2008, avea active de 307 miliarde de dolari.

Cele nouă bănci, deținute de FBOP Corp, grup privat din Illinois, au fost preluate de U.S. Bancorp, specializată în cumpărarea de active ale băncilor falimentare.

Activitatea acestor bănci va continua să se desfășoare normal, în perioada de interimat, ele urmând să opereze ulterior sub brandul U.S. Bank, deținut de U.S. Bancorp, a declarat Roberta Valdez, purtător de cuvânt al Federal Deposit Insurance Corp, care a ajutat la transferul activelor.

Printre băncile afectate se află Cal National, cea mai are dintre cele nouă, în funcție de numărul de sucursale.

U.S. Bancorp operează o rețea de peste 770 de sucursale în Illinois, Arizona și California.

Sursa: Mediafax

< Inapoi

NOUTATI LEGISLATIVE

LEGATURI UTILE