Blog Cecilia Angheluta

< Inapoi

Prețul mediu pe kilometru pentru autostrăzile aflate în construcție se situează între 3,5 milioane euro și 8,5 milioane euro

         Tipareste        Trimite prin email

"Prețul mediu pe kilometru de autostradă variază în funcție de proiect, de relieful zonei în care este realizat, de numărul și complexitatea lucrărilor de artă. Prețurile medii pentru autostrăzile aflate în construcție variază între 3,5 și 8,5 milioane euro", se arată în document.

În prezent se află în faza de construcție autostrăzile București-Ploiești (sectoarele București-Moara Vlăsiei și Moara Vlăsiei-Ploiești), Transilvania(tronsoanele Câmpia Turzii-Gilău și Suplacu de Barcău-Borș), București-Constanța (sectoarele Cernavodă-Medgidia și Medgidia-Constanța) și Arad-Timișoara.

În acest an vor fi dați în folosință 42 de kilometri din autostrada Transilvania, pe tronsonul Câmpia Turzii - Gilău. Accesul pe cei 42 de kilometri poate fi făcut după construcția a două noduri rutiere. Oficialii Bechtel declarau în luna iunie că nodurile rutiere ar putea să nu fie finalizate, însă se vor amenaja rute alternative, pentru a facilita, temporar, intrarea și ieșirea de pe autostradă.

Totodată, vor fi asfaltați 30 de kilometri din autostrada București-Ploiești, care are o lungime totală de 62 de kilometri.

În luna aprilie, Berceanu declara că pe acest tronson nu se va circula în acest an, întrucât sectorul se află între două poduri, a căror construcție va fi finalizată ulterior.

În document se mai arată că în 2010, vor fi realizate "prioritar" lucrările la autostrăzile București-Ploiești și Transilvania.

Astfel, Ministerul Transporturilor estimează că vor fi dați în folosință 42 de kilometri din autostrada București-Ploiești în iulie 2010 și alți 13 kilometri în decembrie 2010. Tot în cursul anului viitor vor fi finalizate lucrările pentru cele două tronsoane ale autostrăzii Transilvania, în lungime totală de 118 kilometri.

Referitor la tronsonul Câmpia Turzii-Gilău, Berceanu a declarat, marți, că prețul pe kilometru pentru acest sector se situează la 12-13 milioane de euro.

"Costul pe kilometru este de circa 12-13 milioane de euro. Am văzut de foarte multe ori lucruri legate de prețuri, că la noi prețul e mare și în altă parte e mic, că la Autostrada Transilvania e prețul prea nu-știu-cum, dar se fac comparații incorecte. Mulți își închipuie o autostradă la câmpie, dar aici sunt 45 de poduri și viaducte și trei noduri rutiere", a spus ministrul.

Tronsoanele de autostradă Cernavodă-Constanța (51 de kilometri) și Arad-Timișoara (32,2 kilometri) au ca termen de finalizare anul 2011.

Sursa: Mediafax

< Inapoi

NOUTATI LEGISLATIVE

LEGATURI UTILE